ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Αξίες μας.

Διαχρονική Αισθητική.

Διαχρονικά. Λιτά. Κομψά. Αρχετυπικά. Τα ρούχα που συνθέτουν το σύμπαν Parthenis είναι σχεδιασμένα ώστε να αποτελούν καθημερινά αντικείμενα φορέσιμης τέχνης, με ξεκάθαρα, κλασικά σχέδια που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα στερεότυπα μεγέθους ή φύλου. Αυτές είναι οι βασικές αξίες που διατρέχουν κάθε μας συλλογή, μετουσιωμένες σε κομμάτια που δένουν αρμονικά το ένα με το άλλο, για να συνθέσουν ένα αισθητικό σύνολο που δεν γνωρίζει σεζόν και τάσεις. Τα εμβληματικά αλλά καθημερινά ρούχα του brand είναι μια ωδή στο αθλητικό chic που χρωματίζεται από μια μποέμ, χαλαρή διάθεση. Μία μοναδική έμπνευση του Δημήτρη Παρθένη, που ίδρυσε τον οίκο τη δεκαετία του εβδομήντα, η κομψή, συμβολικά Ελληνική αισθητική του Parthenis έχει εξελιχθεί οργανικά παραμένοντας πάντα σημερινή, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση πλέον, της κόρης του Ορσαλίας. Αυτή η σύγχρονη ενσάρκωση της απλής, ξεκάθαρης κομψότητας, που αποτελεί την άμεσα αναγνωρίσιμη ταυτότητα των ρούχων Parthenis, είναι μία διαχρονική και πάντα επίκαιρη δήλωση στιλ.

Ποιότητα και Δεξιοτεχνία.

Τα ρούχα, οι πετσέτες και τα αξεσουάρ μας βασίζονται στην εξαιρετική δεξιοτεχνία και την άψογη ποιότητα. Είναι φτιαγμένα καλά, και για πάντα. Από το πρώτο σχέδιο στο χαρτί μέχρι το τελικό προϊόν, κάθε λεπτομέρεια εξετάζεται, δοκιμάζεται, επαναξιολογείται και τελειοποιείται μέχρι να μετουσιωθεί στο ιδανικό ύφασμα, με την τέλεια εφαρμογή και το πιο λεπτομερές φινίρισμα. Ο σχεδιασμός, η παραγωγή των πρωτότυπων μοντέλων και η κοπή πραγματοποιούνται στα κεντρικά της εταιρείας στην Αθήνα. Εδώ, μια ομάδα από έμπειρους τεχνίτες και ράφτες επιβλέπει την παραγωγή με άγρυπνο μάτι κι εστίαση στη λεπτομέρεια, φροντίζοντας ώστε να εφαρμόζονται πιστά οι παραδοσιακές τεχνικές που έχουν χαρακτηρίσει το στυλ του οίκου. Δεκαετίες αφοσίωσης κι εμπειρίας αντανακλώνται έτσι πάνω σε κάθε ρούχο Parthenis που φεύγει από τα χέρια μας. Μικρά εργαστήρια στην Αθήνα ολοκληρώνουν τη διαδικασία, δουλεύοντας με ήθος και σεβασμό, σχεδόν αποκλειστικά για τον οίκο Parthenis. Το πάθος τους, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η βαθιά γνώση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, βρίσκονται πάντα στην υπηρεσία των βασικών αξιών του οίκου, αφού σχεδόν όλοι τους είναι στενοί μας συνεργάτες εδώ και πάνω από 25 χρόνια.

Εξαιρετικές Πρώτες Ύλες.

Φυσικές, χυτές ίνες που ακολουθούν την κίνηση του σώματος και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Πολυτελή υλικά που σέβονται τη μινιμαλιστική προσέγγιση Parthenis, όπως αποτυπώνεται μόνο πάνω σε άψογης ποιότητας υφάσματα βιώσιμων πρακτικών και ηθικής επεξεργασίας. Το βαμβάκι είναι η πεμπουσία της κληρονομιάς Parthenis. Μαζί με φυσικά και βιώσιμα υφάσματα όπως λινό, μαλλί και μετάξι, ενσαρκώνουν τα βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας μας που είναι φτιαγμένα για να φοριούνται με αγάπη για πολλά χρόνια, δημιουργώντας σταδιακά μια διαχρονική συλλογή από κομψά basics. Η πρωταρχική μας δέσμευση είναι να βρίσκουμε υφάσματα υψηλής ποιότητας από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, αποκλειστικά από πιστοποιημένους προμηθευτές που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Ωστόσο, είμαστε πάντα σε επιφυλακή για νέες τάσεις και ιδέες σύμφωνα με τις αξίες μας και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του brand. Τα κατά παραγγελία υφάσματά μας δημιουργούνται αποκλειστικά για μας σε τοπικά πλεκτήρια. Οι λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το brand από τη δεκαετία του ’70, όπως κορυφαίας ποιότητας κουμπιά από φίλντισι, ή διακοσμητικές ραφές overlock και σατέν πατιλέτες, διατηρούνται σήμερα ευλαβικά. Όχι μόνο για αισθητικούς σκοπούς, αλλά και ως ποιοτικά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν τόσο στη μακροζωία του κάθε ρούχου όσο και στην εγγενή πολυτέλεια που χαρακτηρίζει κάθε ένα από αυτά, ως ένα αυθεντικό κομμάτι Parthenis.

Βιωσιμότητα.

Less is more. Αυτός είναι ο άξονας που καθορίζει κάθε μας κίνηση, υπαγορεύοντας κάθε εταιρική απόφαση του brand– από τη διατήρηση της συλλογής των basics για σχεδόν 50 χρόνια, έως τη μακροχρόνια δέσμευσή μας στην αξία της βιωσιμότητας. Πειθαρχημένοι στις επιλογές μας, με σεβασμό στους πόρους που αξιοποιούμε, πάντα προσεκτικοί ως προς τον αντίκτυπο των ενεργειών μας και έχοντας επίγνωση του αποτυπώματός μας στο περιβάλλον, διασφαλίζουμε:

  • Τα υλικά μας να είναι πιστοποιημένα και να προέρχονται από φυσικές πηγές.
  • Η απόρριψη υφάσματος να είναι σχεδόν μηδενική: Κατά τη διάρκεια της κοπής και της παραγωγής χρησιμοποιούμε την πρώτη ύλη μας με τον βέλτιστο τρόπο.
  • Όσο ύφασμα περισσεύει, ανακυκλώνεται για τη δημιουργία νέων ρούχων ή αξεσουάρ όπως μαξιλάρια αγκαλιάς που δωρίζουμε, σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικό οργανισμό, σε γυναίκες που αναρρώνουν από καρκίνο του μαστού.
  • Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούμε τόσο στα φυσικά μας καταστήματα όσο και για το e-shop μας είναι κατασκευασμένες από πιστοποιημένο ανακυκλωμένο, βιοδιασπώμενο χαρτί.
  • Προσφέρουμε υπηρεσίες επιδιόρθωσης, όσο παλιό και να είναι ένα ρούχο Parthenis.
Updating…
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
Newsletter popup EL
Newsletter popup EL
ΕΣΠΑ Banner